+420 476 709 580 soukrmark@sssmep.cz Po-Pá: 6:30 - 14:30
image
image
image
IT.jpeg
Bill Gates
"Většina přelomových událostí ...
je ještě stále před námi."
Staň se jejich součástí a podílej se na vývoji
světa, ve kterém žiješ.
MCR.jpeg
"Kdo se doma nikdy
neujal poutníka,
až v cizině pozná,
jak jsou hostitelé vzácní ..."
čínské přísloví
SMM.jpeg
"Pane, proč jste tu tak sám?"
Dokonalý sportovní výkon potřebuje dokonalé zázemí.
previous arrow
next arrow

Safety road - preventivní program, 17. 9. 2019

 

Rostoucí počet tragických dopravních nehod mladých řidičů na českých silnicích trápí celou společnost. Krajské ředitelství PČR ve spolupráci s ostatními složkami integrovaného záchranného systému (HZS, ZZS UK) a dalšími partnery připravilo pro žáky středních škol v prostorách Okresní knihovny Most a v jejím okolí skvělou preventivní akci „Safety Road“.

Ze statistik vážných dopravních nehod bohužel jednoznačně vyplývá, že začínající řidiči jsou nejrizikovější skupinou na silnicích. Ti, co vlastní řidičák zhruba dva roky, jsou nejčastějšími viníky dopravních nehod.

Žáci 4. ročníků SSŠMEP měli 17.září mimořádnou příležitost seznámit se prostřednictvím simulátorů a trenažérů se skutečnými riziky silničního provozu. V rámci programu si vyslechli příběhy záchranářů a viděli fotografie z několika tragických nehod posledních let. Vyzkoušeli si simulační brýle věrně napodobující ovlivnění omamnými látkami či trenažér motocyklu a automobilu. Na akci nechybělo ani školení účinné resuscitace a představení policejní techniky, včetně nástrojů pořádkové policie. Odvážnější zájemci otestovali i otočný simulátor převrácení auta přes střechu a zkoušku nárazu v 30km rychlosti. Držitelé řidičského průkazu se mohli zúčastnit soutěže „Parkování na přesnost“, kterou pro ně připravila mostecká autoškola Šíf s.r.o. Za mne ještě přání: jen víc podobných užitečných akcí, které mohou chránit životy lidí.