+420 476 709 580 soukrmark@sssmep.cz Po-Pá: 6:30 - 14:30
image
image
image
IT.jpeg
Bill Gates
"Většina přelomových událostí ...
je ještě stále před námi."
Staň se jejich součástí a podílej se na vývoji
světa, ve kterém žiješ.
MCR.jpeg
"Kdo se doma nikdy
neujal poutníka,
až v cizině pozná,
jak jsou hostitelé vzácní ..."
čínské přísloví
SMM.jpeg
"Pane, proč jste tu tak sám?"
Dokonalý sportovní výkon potřebuje dokonalé zázemí.
previous arrow
next arrow

Vodácký a turistický kurz - Vltava, 19. - 23. 6. 2023

Je to už tradice. Třetí červnový týden v naší škole = vodák. Skupina 25 studentek a studentů se vydala v neděli 18.6.2023 přes celou republiku na stříbropěnnou Vltavu.

Sraz v šest ráno na nádraží v Mostě, nakládání bagáže do dodávky, kterou nám nezištně poskytl p.Kolařík. Odpoledne už jsme byli ve Vyšším Brodě, přeložili věci, a ještě dokázali ve velkém vedru splout první úsek do Rožmberka. Pokračovali jsme obvyklou trasou Pískárna, Spolí, Zlatá Koruna. Poslední den jsme stihli před odjezdem nacpaného vlaku sjet i nejdelší úsek k Zátkovým mlýnům v Boršově nad Vltavou.

Jako vždy jsme využili služby agentury a půjčovny lodí Vydra, která nám poskytla postupně tři instruktory a zajistila kompletní vodácký materiál a převážení věcí do příštího kempu. Užili jsme si tropický slunečný týden v přírodě CHKO Blanský les. O zábavu na řece se postaralo deset jezů, většinu jsme spluli s elegancí a přehledem, někde jsme přidali i to cvaknutí. To k vodáku patří. Na zpáteční cestě nám už tradičně velmi pomohla paní Říhová, která zajistila odvoz velkých zavazadel z Koruny do Mostu.

Myslím, že pro začátečníky i zkušenější borce mohl být týden na Vltavě nezapomenutelným zážitkem. Splout na vratké kánoi za pět dnů sedmdesát kilometrů po řece je parádní výkon. A jako bonus placky ze Štěkře, opečené buřty, guláš a svíčková od Vikinga, kofola, instantní polévky, zmrzlina, medvědi na zámku v Krumlově, paddleboardy, skvělý volejbal na Pískárně, provazochodci nad Krumlovem, klobásky U Milana… Je toho hodně, na co se dá vzpomínat. Vodák je takový, jaký si ho dělají vodáci. Jen ty ceny by už neměly růst, jinak budou podobné kurzy nedostupné. Děkuji účastníkům za celkem pohodový kurz. 

Mgr. Milan Vodička