+420 476 709 580 soukrmark@sssmep.cz Po-Pá: 6:30 - 14:30
image
image
image
IT.jpeg
Bill Gates
"Většina přelomových událostí ...
je ještě stále před námi."
Staň se jejich součástí a podílej se na vývoji
světa, ve kterém žiješ.
MCR.jpeg
"Kdo se doma nikdy
neujal poutníka,
až v cizině pozná,
jak jsou hostitelé vzácní ..."
čínské přísloví
SMM.jpeg
"Pane, proč jste tu tak sám?"
Dokonalý sportovní výkon potřebuje dokonalé zázemí.
previous arrow
next arrow

Robosoutěž - finále, 16. 12. 2022

V pátek, dne 16.12.2022 se konalo finále již 14. ročníku robotické soutěže pro žáky středních škol – Robosoutěž 2022, tentokrát s tématem „Basketbal“ na ČVUT, Fakulta elektrotechnická, Praha a o tentokráte opět s naší účastí.

 Do finálové soutěže se z naší školy probojoval tým s názvem „Ti, kterým se to rozbilo“ z z třídy 2.C, ve složení Jan Závora, Petr Mudrych a Jan Valenta. Byli nominováni na základě svého umístění ve svém předkole, kde obsadili nádherné 3. místo, kdy porazili i studenty z technických škol. Drhým týmem který se probojoval do finále z 5. postupového místa byl tým „Green Buds“ z 3.C, ve složení Michal Švec, Michal Fojtík a Matyáš Domabyl.

Pro finálové utkání stavěla 2.C úplně nového robota odlišné koncepce, ale nepodařilo se ho uspokojivě vyladit, tak nakonec tým startoval se „starým“, mírně upraveným modelem. 3.C naopak vsadila na vylepšení stávajícího modelu.

V prvním kole se z počátku ani jednomu týmu příliš nedařilo, i když testování prý bylo v pořádku. „Ti, kterým se to rozbilo“ doplatili na příliš nabitý akumulátor, který jeden z členů aktivně nabil, takže se robot choval dle předpokladů až od třetí jízdy, což nakonec vyústilo v celkově 14. místo v základní části a postup do druhé vyřazovací části. Tým „Green Buds“ se neustále potýkal s problémy s gyroskopem, tak Michal Švec ladil program, co to dá, až pro druhou jízdu udělal fatální chybu v programu a chybějící body vynesly jejich týmu pouze 22. místo.

Ve vyřazovacím pavoukovi měl tým „Ti, kterým se to rozbilo“ vyloženě smůlu. 2x za sebou narazil jejich robot na colector řešení, stavěné na sběr všech míčků, a to jejich robot prostě neuměl, takže ze soutěže vypadli na pro nás nádherném 13. místě celkově.

Celkové resume – nádherné 13. místo pro úplného nováčka v této soutěži a a velmi solidní 22. místo pro druhý tým.

Tato úloha byla navíc vyhodnocena jako nejtěžší, ze všech úloh co kdy v Robosoutěži byly, o to víc nás těší naše umístění v takto složité soutěži, kde jsme poráželi týmy odborných škol.

Toto považuji za obrovský úspěch.

Gratulujeme a děkujeme za naprosto vynikající reprezentaci školy!