+420 476 709 580 soukrmark@sssmep.cz Po-Pá: 6:30 - 14:30
image
image
image
IT.jpeg
Bill Gates
"Většina přelomových událostí ...
je ještě stále před námi."
Staň se jejich součástí a podílej se na vývoji
světa, ve kterém žiješ.
MCR.jpeg
"Kdo se doma nikdy
neujal poutníka,
až v cizině pozná,
jak jsou hostitelé vzácní ..."
čínské přísloví
SMM.jpeg
"Pane, proč jste tu tak sám?"
Dokonalý sportovní výkon potřebuje dokonalé zázemí.
previous arrow
next arrow

Okresní finále SŠ v basketbalu - chlapci, 11. 11. 2021

Když naše basketbalistky v úterý po covidové pauze vybojovaly v okresním kole třetí místo, čekal jsem, jak ve čtvrtek odpovědí kluci. Ani ve snu jsem ale nečekal takovou jízdu.

            V letošním okresním turnaji se utkalo celkem 7 středních škol systémem na dvě skupiny. Naše družstvo se po losu ocitlo ve tříčlenné skupině „B“ s Mosteckým Gymnáziem a SŠDVS Most. Nemohlo si dovolit prohrát, pokud bude chtít bojovat o medaile. V prvním zápase proti SŠDVS náš tým předvedl kombinační útočnou hru a postupně zalepil i mezery v obraně. Výsledkem bylo jasné vítězství 14:6 a ve druhé půli i zlepšený herní projev. Ve druhém zápase proti GM se už od prvních vteřin rozjel skvělý modrožlutý rychlík a po závěrečném signálu na ukazateli skóre zářil neskutečný výsledek 23:9. Takže vítězství ve skupině a postup do finále proti nejlepšímu týmu skupiny A.

            „Áčko“ nečekaně, ale naprosto zaslouženě, vyhrálo družstvo Interdakt Most, které porazilo postupně Mosteckou Průmku, Mostecký Pajďák i SŠ Educhem.

            Ve finále se od úvodního rozskoku hrál parádní basketbal. Od obou týmů. I když jsme od začátku až do konce vedli, soupeř dlouho tvrdě vzdoroval. Až v závěru bylo jasné, že šestibodový náskok už bude klukům stačit k celkovému vítězství v turnaji.

Několik postřehů na závěr. Turnaj byl jako obvykle skvěle organizován SVČ Most a Basketbalovým klubem Baník Most v čele s Pavlem Poličkem. Silným zážitkem pro mne byl i všeobecný potlesk pro naše hráče od ostatních týmů při závěrečném ceremoniálu. A do třetice mám radost, že se do hry zapojily nejen zkušené opory, ale plnohodnotně také nováčci z 1. a 2.ročníku. I oni předváděli parádní basketbal.

 

Naše zápasy: 

SSŠMEP MOST – SŠDVS MOST                                                  14 : 6

SSŠMEP MOST - GYMNÁZIUM MOST                                      23 : 9

FINÁLE: SSŠMEP MOST – SOŠ INTERDACT MOST               24 : 18

CELKOVÝ VÝSLEDEK:  1. místo (letos díky pandemii bohužel bez postupu do KK)

 

Soupiska vítězné SSŠMEP:

Ondřej Duchek ©, Jaroslav Fišer, Jakub Kadár, Ondřej Novický, Jaroslav Levý, Pavel Chotěborský, Nikola Chotěborský, Denis Chudomel a Patrik Šindelář.

 

Děkuji všem hráčům (a fanouškům) za krásný sportovní zážitek a skvělou reprezentaci školy.

 

Mgr. Milan Vodička