+420 476 709 580 soukrmark@sssmep.cz Po-Pá: 6:30 - 14:30
image
image
image
IT.jpeg
Bill Gates
"Většina přelomových událostí ...
je ještě stále před námi."
Staň se jejich součástí a podílej se na vývoji
světa, ve kterém žiješ.
MCR.jpeg
"Kdo se doma nikdy
neujal poutníka,
až v cizině pozná,
jak jsou hostitelé vzácní ..."
čínské přísloví
SMM.jpeg
"Pane, proč jste tu tak sám?"
Dokonalý sportovní výkon potřebuje dokonalé zázemí.
previous arrow
next arrow

Robosoutěž 2018 - finále, 14. 12. 2018

Finále 10. jubilejního ročníku robotické soutěže pro žáky středních škol – Robosoutěž 2018 s tématem Pac-Man proběhla v pátek, dne 14.12.2018 na ČVUT, Fakulta elektrotechnická, Praha.

Do finálové soutěže se z naší školy probojoval tým s názvem Alderaanský kombajn ve složení Ondřej Hammer, Jan Kusý a Václav Šulc. Byli nominováni na základě svého umístění mezi 155 týmy středních škol a gymnázií české republiky.

Pro toto utkání byl postaven zcela nový robot s jinou logikou algoritmů a také byl pečlivě otestován, nicméně – podle hesla „včera to fungovalo“, jak to bude skutečně fungovat, vždy prověří až samotná soutěž, která má jiné specifické podmínky, zejména světelné, kdy někdy kolabují světelné senzory a také elektromagnetické rušení od ostatních robotů nelze předem nasimulovat.

A tak i na místě probíhaly konstrukční úpravy i úpravy software.

Náš tým nakonec v prvních kolech splnil kvalifikační limit pro postup do dalšího kola, ale protože toto byla soutěž těch nejlepších z celé republiky, kvalifikační limit splnilo více týmů a tak nás od kýženého postupu do dalšího kola dělily 2 body a 3 postupová místa.

O to víc nás může těšit, že jsme se v konkurenci 27 nejlepších týmů ze středních škol a gymnázií české republiky a 11 vysokoškolskými týmy jako netechnické škola probojovali do finále takto složité soutěže, kde jsme poráželi nejen týmy odborných škol, ale zde v samotném finále i vysokoškolské týmy.

Toto považuji za obrovský úspěch.

Gratulujeme a děkujeme za naprosto vynikající reprezentaci školy!