+420 476 709 580 soukrmark@sssmep.cz Po-Pá: 6:30 - 14:30
image
image
image
IT.jpeg
Bill Gates
"Většina přelomových událostí ...
je ještě stále před námi."
Staň se jejich součástí a podílej se na vývoji
světa, ve kterém žiješ.
MCR.jpeg
"Kdo se doma nikdy
neujal poutníka,
až v cizině pozná,
jak jsou hostitelé vzácní ..."
čínské přísloví
SMM.jpeg
"Pane, proč jste tu tak sám?"
Dokonalý sportovní výkon potřebuje dokonalé zázemí.
previous arrow
next arrow

Vánoční Drឡadny, 15. 12. 2022

 

Po dlouhé covidové pauze jsme konečně opět vyrazili na tradiční výlet a navštívili krásné Drážďany zahalené do vánočního hávu.

Provázelo nás mrazivé počasí, které ale kompenzovalo celodenní sluníčko, takže jsme si Drážďany mohli užít v plné parádě. Procházku historickým centrem jsme zahájili u kostela Kreuzkirch, který bezprostředně sousedí s Altmarktem, kde se nachází největší atrakce předvánočních Drážďan – slavný vánoční trh Striezelmarkt. Ten letošní je již 588. a patří tak mezi nejstarší vánoční trhy na světě. Dále jsme pokračovali k náměstí Neumarkt s jeho dominantou kostelem Freuenkirche. Prohlédli jsme si slavnou fresku Knížecí průvod a zamířili na prostranství před Residenzschloss a katedrálu Hofkirche. Zde jsme si také prohlédli Bruhlovu terasu, Augustův most a Semerovu operu. Naší historickou procházku jsme zakončili v komplexu slavného Zwingeru.

Kromě kulturní exkurze měli žáci také možnost užít předvánoční nákupy, navštívit rozličné vánoční trhy, které se nacházejí po celém centru a nasát tak pohodovou atmosféru Vánoc.

Všem žákům děkujeme za bezvadné chování, spolehlivost a dochvilnost, díky čemuž jsme si všichni mohli užít naprosto pohodový prosluněný den!