+420 476 709 580 soukrmark@sssmep.cz Po-Pá: 6:30 - 14:30
image
image
image
IT.jpeg
Bill Gates
"Většina přelomových událostí ...
je ještě stále před námi."
Staň se jejich součástí a podílej se na vývoji
světa, ve kterém žiješ.
MCR.jpeg
"Kdo se doma nikdy
neujal poutníka,
až v cizině pozná,
jak jsou hostitelé vzácní ..."
čínské přísloví
SMM.jpeg
"Pane, proč jste tu tak sám?"
Dokonalý sportovní výkon potřebuje dokonalé zázemí.
previous arrow
next arrow

Robosoutěž Praha - 4. předkolo, 25. 11. 2022

Již 14. ročník robotické soutěže pro žáky středních škol – Robosoutěž 2022, tentokráte s tématem „Basketbal“ v  pátek, dne 25.11.2022 na ČVUT, Fakulta elektrotechnická, Praha uvítal soutěžící ve 4. předkole.

Do soutěže se z naší školy přihlásili a připravovaly 3 tříčlenné týmy, každý s jinou konstrukcí robota, ale podobnými technologiemi. Dva týmy zvolily netradiční pohony, za účelem zvýšení síly odhozu míče, jeden zůstal u klasické konstrukce podvozku.

Do Prahy dorazily tedy tři týmy – Ti, kterým se to rozbilo (2. r) ve složení Jan Závora, Petr Mudrych a Jan Valenta, Green Buds (3. r) ve složení Michal Švec, Michal Fojtík a Matyáš Domaby a  GIGAČEDI (2. r), kteří nakonec dorazili jen ve dvou – Filip Tautermann a Filip Staněk. Proti nim nakonec nastoupilo 26 soupeřů, 12 týmů soutěž vzdalo.

Hned v prvním kole se všechny tři týmy představily skvělým výkonem, který zopakoval v dalších dvou kolech. Předstihnout je dokázal jen jeden robot, takže do druhé vyřazovací části naše týmy postupovali na druhém, třetím a čtvrtém místě mezi 16 nejlepšími týmy. V druhé vyřazovací části se všechny tři týmy potýkaly s drobnými technickými problémy, takže jako první sestoupili do spodní části pavouka týmy Green Buds a GIGAČEDI, kteří se nakonec utkali v bratrovražedné bitvě a tým GIGAČEDI skončil na krásném 9. místě. Ti, kterým se to rozbilo, vzdorovali dlouho, až se jim to nakonec skutečně rozbilo (zradilo je čidlo) a i oni se propadli do spodní části, kde vyřadili vlastní tým Green Buds a odsunuli ho na 4. místo. Nakonec jim do cesty situace přihrála nejlepšího robota prvního kola, kterého sice zdárně porazili, bohužel jim však na další kolo nestačila baterie a skončili na krásném 3. místě.

Svými výsledky všechny tři týmy zaznamenaly fenomenální úspěch. Jako netechnická škola jsme porazili technické školy. A co více? Kromě získaných zkušeností – oba týmy druháků byly v takové soutěži poprvé, si právě dva týmy – Green Buds a Ti, kterým se to rozbilo vybojovali účast na republikovém finále.

Gratulujeme a děkujeme týmům za vynikající reprezentaci školy!