+420 476 709 580 soukrmark@sssmep.cz Po-Pá: 6:30 - 14:30
image
image
image
IT.jpeg
Bill Gates
"Většina přelomových událostí ...
je ještě stále před námi."
Staň se jejich součástí a podílej se na vývoji
světa, ve kterém žiješ.
MCR.jpeg
"Kdo se doma nikdy
neujal poutníka,
až v cizině pozná,
jak jsou hostitelé vzácní ..."
čínské přísloví
SMM.jpeg
"Pane, proč jste tu tak sám?"
Dokonalý sportovní výkon potřebuje dokonalé zázemí.
previous arrow
next arrow

EduPage pro mobilní telefon ke stažení zde

google

apple

Na stránky EduPage školy se dostaneta kliknutím na logo EduPage

edupage

logo europass barevne 2020 RGB

 

 

 

 

Zde je možné stáhnout si Europass – dodatek k osvědčení 

 

pro školní rok 2022/2023 je pro žáky naší školy k dispozici v těchto jazycích:

ČeštinaAngličtinaNěmčina

 

Europass – dodatek k osvědčení je dokument doplňující osvědčení o středním a středním odborném vzdělání (vysvědčení o závěrečné zkoušce, výuční list, vysvědčení o maturitní zkoušce), který využijete při hledání studia, práce nebo brigády. Více na edo.europass.cz.

Pokud zde dodatek ke svému oboru nenajdete (dodatek musí mít stejný kód a název oboru jako Vaše absolventské vysvědčení), zažádejte si o jeho vystavení přímo u Národního centra Europass ČR na edo.europass.cz.

Dodatek je platný pouze s příslušným vysvědčením o závěrečné zkoušce, výučním listem nebo vysvědčením o maturitní zkoušce.“ 

 

Časté dotazy:


Kde mohu dodatek použít? 

Dodatky k osvědčení lze využít v České republice i v zahraničí. Největší poptávka je po dodatcích v anglické a německé jazykové verzi. 

Proč není na dodatku mé jméno? 

Europass - dodatek k osvědčení se vydává k příslušnému obor vzdělání. Absolventi stejného oboru mají stejný dodatek, který se odlišuje pouze v uvedení příslušné školy, kde byl obor studován. Dodatky nejsou vystavovány na jméno držitele – doplňují oficiální osvědčení středního vzdělání, bez kterého je dodatek neplatný (vysvědčení o závěrečné zkoušce, výuční list, vysvědčení o maturitní zkoušce). 

Proč není shodné datum na osvědčení i na dodatku? 

Dodatek můžete získat a využít kdykoliv po úspěšném dokončení středního vzdělání. Doba jeho vydání pro jeho využití není rozhodující. Musí se ale shodovat kód oboru, který jste absolvovali, jak na vysvědčení, tak na dodatku.  

Proč není na dodatku originální nebo elektronický podpis? 

Originálním dokladem je vždy Vaše platné vysvědčení. Dodatek pouze vysvětluje a doplňuje informace z vysvědčení nebo výučního listu. Garanci správnosti obsahu a jazykové verze dodatků zajišťuje v každé členské zemi EU Národní centrum Europass. Dodatek tak již není nutné dále potvrzovat nebo ověřovat.